To "ΕΛΛΑΣ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ"

Το "ΕΛΛΑΣ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ":
  1. είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα οικονομικά, άμυνας, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
  2. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
  3. Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
  4. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας (el-las@hotmail.com) για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
  5. Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία. Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
  6. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ! Χρησιμοποιείε την ελληνική γραφή και όχι greeklish, δυσκολεύουν αρκετούς αναγνώστες μας.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γιατί Ευρώ και όχι δραχμή; Γιατί δραχμή και όχι ευρω;

Σκεφτήκατε ίσως τα αποτελέσματα που θα είχαν λάβει τόπο στην χώρα μας σε περίπτωση που θα επιλέγαμε να γυρίσουμε στην δραχμή;
Η Ελλάδα ειναι η νούμερο ένα ναυτική δύναμη παγκοσμίως, τα ελληνικά πλοία αναλαμβάνουν την πλειοψηφία των μεταφορών παγκοσμίως! Θα μπορούσαν άραγε να αποδυναμώσουν την χώρα μας; Αν ναι πως;

Σε περίπτωση που η Ελλάδα γυρίσει στην δραχμη, η δραχμή θα έχει μία δραματική ισοτιμία ένταντι του δολλαρίου και του ευρώ. Θα ειναι απλά καταστροφή, δεν θα μπορούμε να αφοράζουμε προϊόντα από την ευρώπη και τον κόσμο. Ο λόγος είναι ότι ο μισθός καποιου υπαλλήλου ορίζεται γύρω στις 600 δραχμές μηνιαίως. Ναι ειναι πολλές! φτάνουν να ζήσεις...στην Ελλάδα όμως και μόνο! Για φανταστείτε μία ισοτιμία, ίση με 1:500 ή στην χειρότερη 1:1000, δηλαδή με 1 ευρώ να αγοράζατε 1000 δραγμές! Σε συμφέρει όταν εισαι ευρωπαίος! Αλλά όχι όταν είσαι Ελληνας! Λόγω του ότι για να αγοράσει κάποιος 30 ευρώ, τα οποία δεν φτάνουν ούτε για 6 πακέτα τσιγάρα, καθώς τα τσιγάρα σε χώρες όπως γερμανία, αυστρία κλπ κοστίζουν 5.40 το ένα,  θα έπρεπε να δώσει 30.000 δραχμές! Πόσο ειναι 30 χιλιάδες δραχμές; 50 μηνιάτικα! Δηλαδή θέτωντας μία τρελά μεγάλη ισοτιμία, περιορίζεται η δύναμη των καταναλωτών μέχρι τα Ελληνικά σύνορα!

Ας δούμε τώρα πώς θα μπορούσε να βλάψει την Ελληνική Ναυτιλία! Σήμερα οι μεταφορές των εμπορευμάτων, μετριούνται σε ευρώ και δολλάρια! Το ευρώ το επιλέγουν σαν το δυνατό νόμισμα και το δολλάριο σαν το σταθερό νομισμα! Συνεπώς οι πλέον Πολυεθνικές Ελληνικές Ναυτιλιακές εταιρίες, πληρώνοται σε ευρώ και Δολλάρια. Λόγω όμως ότι η Ελλάς είναι στο ευρώ, έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνει δύναμη στα χέρια της! Να υπάρχει κίνηση χρήματος, άσχετα εάν οι πολιτικοί μας, προσπαθούν να μας πείσουν το αντίθετο! Σήμερα μία μεταφορά π.χ. εμπορεύματος Cargo, δηλαδή ξηρού φορτίου, κοστίζει περίπου 75.000 ευρώ την ημέρα. Οπότε εάν μία μεταφορά διαρκέσει 10 μέρες, θα κοστίσει 750.000 ευρώ. Για φανταστείτε τώρα να πληρωνόταν η εταιρία αυτή σε δραχμές! Καθότι είναι Ελληνική! Πρίν ορίσουμε την τιμή σε δραχμές πρέπει να σκεφτούμε ότι η τιμή της μεταφοράς πρέπει να ειναι προσιτή και από τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρίες! Συνεπώς δεν μπορούμε να το πάμε 1:1, δηλαδή να το πάμε 75.000.000 δραχμές η μεταφορά! Θα αναγκαστεί η κάθε μεταφορική ναυτιλιακή εταιρία, να θέσει την τιμή γύρω στο 20.000.000 δραχμές την ημέρα. Πολλά χρήματα για έναν Έλληνα, για να δούμε, για τον Ευρωπαίο, ειναι πολλά; Ο ευρωπαίος, λόγω της ισοτιμίας, θα πληρώσει 20.000.000/1000 = 20.000 ευρώ! Πόσο πλήρωνε πρίν; 75.000 ευρώ, άρα γλυτώνει 55.000 ευρώ!!!

Η ναυτιλιακή εταιρία, δεν θα αντέξει πολύ στην δραχμή! Θα αναγκαστεί να μεταφερθεί σε άλλη χώρα που θα έχει σαν νόμισμά της, το ευρώ ή το δολλάριο! Αποκόπτωντας έτσι την δυνατότητα της Ελλάδος να μεταφέρει προϊόντα της πρός το εξωτερικό! Μιλάμε για πλήρη αποκλεισμό της Ελλάδος από την διεθνή αγορά!!

Βρήκαμε λοιπόν τι θα γίνει στην Ελλάδα εάν πάει στην δραχμή! Να δούμε τώρα, τι θα γίνει εάν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ! Στο παγκόσμιο δυνατό νόμισμα!

Μετά τους πολέμους που δημιούργησε η Αμερική, αναγκάστηκε να τυπώσει επιπλαίον χρήμα! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει το δολλάριο πληρωθιστικό και να πέσει η δύναμή του έναντι του ευρώ! Γνωρίζοντας λοιπόν οι παγκόσμιες εταιρίες ότι έπεσε το δολλάριο και ότι έχασε την δύναμη του, αλλάζουν αμέσως όλα τα αποθέματά τους από δολλάριο σε ευρώ! Οπότε βγαίνουν από τα χρηματοκυβώτια των εταιριών και άλλα δολλάρια στην αγορά! Οπότε έπεσε και άλλο η δύναμη του δολλαρίου!

Τι προσπαθεί λοιπόν να κάνει η Αμερικη; Δημιουργώντας κρίση στην Ευρώπη σε πολλά σημεία ταυτόχρονα, θα αναγκάσει την ευρώπη να τυπώσει επιπλέον χρήμα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις χώρες που "υποφέρουν" όπως π.χ. Η Ελλάδα. Αυτο θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνει και το ευρώ νόμισμα πληθωριστικό! Οπότε θα πέσει η δύναμή του στο επίπεδο του δολλαρίου ή πιο κάτω! Το αποτέλεσμα θα ειναι οι εταιρίες να δούν ότι πέφτει και το ευρώ σε μεγάλο βαθμό και στον φόβο τους  μήν χάσουν τα χρήματά τους, θα αλλάξουν ξανά τα ευρώ σε δολλάρια! Το αποτέλεσμα ειναι να "εμφανιστούν" αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια στην Αγορά από ευρώ και να "εξαφανιστούν" αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια, καθότι θα τα αποθηκεύσουν οι εταιρίες στα χρηματοκιβώτια τους και θα τα εξαφανίσουν από την Αγορά. Συνεπώς το ευρώ θα πέσει κατά κόρον, και θα αποδυναμωθεί πολύ ένταντι του δολλαρίου! Το αποτέλεσμα θα ήταν χώρες όπως Γερμανία, να αναγκαστούν να γυρίσουν στα παλαιά τους νομίσματα! Καθώς το ευρώ θα καταστραφεί! Η Ελλάδα που θα γυρίσει; Να κάνει δικό της νόμισμα δεν ειναι πιθανό, για τον λόγο ότι δεν έχει εξαγωγές και βιομηχανία να το στηρίξει, μήπως λοιπόν προτιμήσει να μπεί και αυτή στο δολλάριο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου