To "ΕΛΛΑΣ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ"

Το "ΕΛΛΑΣ...ΜΟΝΟ ΜΙΑ":
  1. είναι ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα οικονομικά, άμυνας, εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
  2. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
  3. Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
  4. Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας (el-las@hotmail.com) για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
  5. Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία. Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
  6. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ! Χρησιμοποιείε την ελληνική γραφή και όχι greeklish, δυσκολεύουν αρκετούς αναγνώστες μας.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΕΚΤ: Stark: Μπορείτε μέχρι και 300 δισ. από αποκρατικοποιήσεις

Μέχρι και 300 δισ. ευρώ μπορεί να συγκεντρώσει η Ελλάδα εάν επισπεύσει τις προσπάθειές της για την πώληση κρατικών assets, εκτιμά το μέλος του Διοικιτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Juergen Stark.

Σε συνέντευξή του στη Welt am Sonntag, ο Stark ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει συμμετοχή σε εισηγμένες εταιρείες, έχει στην κατοχή της ακίνητη περιουσία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι από τις πωλήσεις μπορεί να συγκεντρώσει μέχρι και 300 δισ. ευρώ».

Ο Stark εκτιμά ότι μέρος από αυτά τα assets μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να μειωθεί το επίπεδο χρέους. Περαιτέρω, θεωρεί ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα στο σύνολο της οικονομίας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειές της. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει στόχο τη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, και θα έπρεπε να στόχευε σε πιο μεγάλα ποσά», σχολίασε ο Stark.

Επαναδιατύπωσε ακόμη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθούσε τη χώρα να βγει από την κρίση. «Εάν ξεκινήσεις την αναδιάρθρωση ηπίως, για παράδειγμα διευρύνοντας το χρόνο ωρίμανσης των ομολόγων, αυτό αλλάζει λίγο το επίπεδο του χρέους. Την ίδια στιγμή οι προσπάθειες για προσαρμογή αποδυναμώνονται. Ακόμη, μια σκληρή αναδιάρθρωση του χρέους θα προκαλούσε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και της οικονομίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου